Vrienden van Verdandi heeft een rolstoelfiets aangeschaft voor Verdandi

oktober 21, 2018 admin

De zorginstelling Verdandi, met locaties in Loenen en Zutphen, heeft sinds kort een nieuwe rolstoelfiets. De vorige fiets was verloren gegaan bij de verwoestende brand afgelopen zomer, op dagbestedingslocatie ’t atelier in Loenen.

Dankzij de stichting ‘Vrienden van Verdandi’ is er op de zorginstelling Helios een nieuwe rolstoelfiets beschikbaar voor de bewoners. De stichting heeft mede door nieuwe schenkingen van donateurs de fiets kunnen aanschaffen. Hierdoor kunnen nu ook de rolstoelafhankelijke bewoners en dagbesteders weer genieten van heerlijke ritjes op de fiets.

Deze speciale fiets heeft een positieve werking op de prikkels van de bewoners, waardoor zij rustiger en ontspannen worden. Door te fietsen in plaats van te wandelen, komen de gehandicapte bewoners in een andere omgeving. De leefwereld kan hierdoor worden vergroot. Dit gunt stichting ‘Vrienden van Verdandi’ alle bewoners.

Het grote voordeel van deze rolstoelfiets is dat er geen transfer nodig is, waardoor de bewoners in hun optimaal aangepaste stoel kunnen blijven zitten, daardoor is het fietsen voor hen plezieriger. De rolstoel zit voorop de fiets, zodat de cliƫnten de omgeving goed in zich op kunnen nemen. De fiets is voorzien van elektrische trapondersteuning, zodat de begeleiders of vrijwilligers de fiets gemakkelijker kunnen voortbewegen.

Nu de rolstoelfiets gerealiseerd is, gaat de vriendenstichting zich inzetten voor een volgend project. Daarvoor is de stichting op zoek naar nieuwe donateurs. Voor meer informatie hierover kunt u kijken bij ‘Wat kunt u doen?