Sponsorloop 2016 – Dag 1

juli 18, 2016 admin

Hallo vrienden en vriendinnen van Verdandi,

Zoals vermeld op deze site, lopen Ans, Ido, Annemieke en Floris de 4-daagse van Nijmegen. Vandaag hebben ze de startkaarten opgehaald, waarmee Ido, Annemieke en Floris morgen om 4.00 uur aan de 50 kilometer kunnen starten. Ans kan morgen om 5.00 uur starten aan haar 40 kilometer.

Om 10.00 uur vanmorgen begon de dag en gingen Ans en Ido op weg naar Floris om hem op te
halen. Een kopje koffie drinken, fiets en koffer in de auto en gaan naar Annemieke. Bij Annemieke aangekomen hebben ze daar de spullen in de auto gepakt. Vanaf Annemieke zijn ze vertrokken naar Nijmegen.

In Nijmegen moesten ze even zoeken naar het huisje waar ze deze 4-daagse slapen. Ido is eerst nog 2 keer fout gereden, maar ze hebben het gevonden. Daar stond de dochter des huizes hen op te wachten om hen te verwelkomen. Nadat ze het één en ander uitgelegd had is ze vertrokken en waren Ans, Ido, Annemieke en Floris alleen in huis. De koffers zijn naar boven gebracht, de boodschappen in de koelkast, fietsen uit de auto en toen alles gedaan was zijn ze naar de wedren gefietst om daar het startbewijs op te halen. Na weer een keer fout te rijden, zijn ze toch aangekomen op de wedren. Zo te zien hebben zij zich dit jaar weer niet als enige ingeschreven, want er stonden lange rijden voor de inschrijftentjes. Ze spraken af bij de dikste boom, maar ook dit is bij iedereen niet helemaal duidelijk overgekomen, want Ans probeerde eerst haar late start te ruilen voor een vroege start en dus waren Ido, Annemieke en Floris haar even kwijt. Door het goede speurwerk van Ido is Ans toch nog terecht gekomen. Ans is doorgegaan haar kaartje te ruilen, terwijl de anderen de goodiebags op gingen halen. Aangezien dit de 100ste editie van de 4-daagse is, krijgen alle wandelaars een goodiebag met een blarenpleister, een zalfje, een snelle Jelle (dus na de 4-daagse gaan we nog een stukje) en verder veel reclame. Ze kregen niet alleen een goodiebag, maar ook een speldje van de 100ste 4-daagse. Dan is de grap natuurlijk al snel gemaakt, dat we niet meer hoeven te lopen voor een speldje.

Na dit allemaal en het Ans gelukt is om haar late start voor een vroege start te ruilen, zijn ze naar de stad gegaan. Floris moest nog een zonnebril hebben (en dat is wel nodig met dit weer) en Ido had trek. Dus zijn ze met zijn 4’tjes op een terras gaan zitten en daar hebben ze een lekker broodje gegeten en goed gedronken, want je moet goed drinken met dit weer. Toen ze allemaal de buik weer vol hadden, zijn ze op zoek gegaan naar een zonnebril. Ook dit is gelukt dus Floris kan morgen fijn gaan lopen met een zonnebril. Ans kwam er helaas wel achter dat haar goodiebag rugtas kapot was en dus moesten ze na de stad terug om een nieuwe goodiebag te halen. Toen gingen ze nog even wat boodschappen doen en terug naar het huisje. En daar ligt Floris, nu lekker op de bank met zijn laptop op schoot voor de televisie de tour te kijken, en ondertussen dit verhaaltje te typen. De rest zit lekker buiten. En zo bereiden ze zich langzaam voor op morgen en de rest van de week. Straks nog even lekker lasagne eten, die Ans gisteren gemaakt heeft. Ze zijn in ieder geval goed voorbereid. Dus wens ons SUCCES!

De wekkers gaan vannacht om 3 uur ’s nachts, dus wij wensen u alvast een goede nacht. Wij gaan rond 20.00 onze bedden uit testen. Wij houden u op de hoogte!

Groeten Ido, Ans, Annemieke en Floris